Na podzim 2018 jsme se přihlásili do projektu Zdravá školní jídelna. Za vznikem projektu stojí odborníci na výživu ze Státního zdravotního ústavu ve spolupráci s týmem hygieniků. Projekt podporuje také Ministerstvo zdravotnictví.
10 kritérií Zdravé školní jídelny
Kritérium 1. Z pyramidy na talíř – jednoduché zásady správné výživy v praxi
Kritérium 2. Pestrý jídelní lístek s každodenní nabídkou neslazených nápojů (sestavený dle Nutričního doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR ke spotřebnímu koši)
Kritérium 3. Správné a bezchybné vedení spotřebního koše
Kritérium 4. Čerstvé a sezónní potraviny jsou základem pokrmů
Kritérium 5. Střídmé solení s ohledem na dětského strávníka
Kritérium 6. Omezení používání dochucovadel a instantních dehydratovaných směsí
Kritérium 7. Podpora národních tradic a regionálních zvyklostí, seznamování s mezinárodní kuchyní
Kritérium 8. Pravidelné vzdělávání personálu školní jídelny
Kritérium 9. Zvyšování výživové gramotnosti a podpora správných stravovacích návyků dětí
Kritérium 10. Prezentace školní jídelny a podpora komunikace s pedagogy, dětmi a rodiči
Více informací naleznete na webu projektu.
Školní jídelna Krnov, Albrechtická 2,
okres Bruntál, příspěvková organizace
Albrechtická 813/2
794 01 Krnov
IČO: 60802766
DIČ: CZ60802766
Ředitelka školní jídelny
Tereza Kovaříková
e-mail: sj.albrechticka.krnov@seznam.cz
mobil: 724 590 030
číslo účtu: 7233771/0100
Odhlašování obědů a jiné informace
u paní účetní od 11:00 do 14:00
mobil: 601 349 536
Jídla připravuje: Marcela Grůzová s kolektivem